Despre noi

Școala de muzică Fantasy Notes

Școala de muzică Fantasy Notes face parte din mediul privat al unităților școlare din comuna Florești. Scopul nostru este apropierea de muzică atât a copiilor cât și a tinerilor dornici de a învăța un instrument muzical precum: pianul, vioara, chitara, respectiv deprinderea unor tehnici de cânt vocal prin cursurile de canto muzică ușoară/clasică.

Prin cursurile școlii noastre dorim să promovăm muzica și beneficiile acesteia în dezvoltarea copiilor. În comparație cu alte activități de natură intelectuală, muzica are beneficii semnificative în dezvoltarea cognitivă a copiilor, activându-se în același timp mai multe regiuni ale creierului, fapt care duce la o bună dezvoltare a acestuia. Fiind o limbă universală prin care ne exprimăm stări de spirit, emoții, dorințe, sentimente, muzica ne ajută să creem conexiuni unii cu alții prin intermediul unei mari varietăți de legături ale sistemului nervos.

Școala de muzică - Fantasy Notes - Florești

Profesorii școlii noastre sunt absolvenți ai Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și ai modulului
psiho-pedagogic, fapt care certifică calificarea profesională a acestora.

Profesori

Tim Caroll

Delia Mihali

Canto
Și-a început parcursul muzical la varsta de 7 ani cu vioara, instrument pe care l-a studiat timp de 11 ani la Colegiul de Muzică „ Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca. Îți contunuă mai apoi studiile de licență la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, absolvind specializarea Interpretare Muzicală – Canto Clasic, sub îndrumarea sopranei lect.univ. Diana Țugui. Înca din primul an de facultate fost membră a corului Filarmonicii de Stat Transilvania timp de două stagiuni, unde ia parte la numeroase concerte și turnee, printre care se numără cel din anul 2018 cu Filarmonica din Berlin, sub bagheta dirijorului Iván Fischer. În anul 2019 participă la Festivalul Internațional „Handel Festspiele” din Karlsruhe, Germania, unde lucrează cu celebra soprană și dirijoare Deborah York și mezzo-soprana Anna Bonitatibus. Totodată a lucrat cu soprana Catrin Wyn Davies de la Royal Conservatoire The Hague. Printre distincții importante se numără: premiul I și premiul Felicia Filip la Concursul National de interpretare vocală din Brasov – 2016; premiul I și premiul publicului la Concursul Național de interpretare vocală „Achim Stoia” – Iași; Premiul II la Concursul Internațional de Interpretare Vocală „Elena Botez”; distincție specială în memoria baritonului Dan Serbac. Din anul 2020 este profesor de Canto în cadrul Școlii de Muzică FantasyNotes!
Terry Barton

Ramona Murariu

Flaut
Ramona a început studiul flautului la vârsta de 11 ani, la Colegiul de arte Regina Maria din Constanța. De acolo, a continuat studiul aceluiași instrument la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, sub îndrumarea d-lui prof.univ. Gavril Costea și doamnei conf.univ.dr. Liliana Cadar Manoleasa, prin absolvirea cursurilor de Licență și Master. În cadrul aceleasi instituții, a aprofundat interpretarea și structura muzicii franceze moderne pentru flaut prin obținerea titlului de Doctor in Muzică, sub îndrumarea prof.univ. Cristian Misievici. Ramona s-a perfecționat prin numeroase cursuri de măiestrie la care a participat – printre care cele susținute de Ana-Ioana Oltean Zehnder, Theo Wolters, Cristina Bojin și Mihaela Anica –, programe Erasmus Intesiv+ (Dijon 2013), turnee internaționale (China, Germania), cât și în cadrul rezidenței la Paris din 2014, oferită de Institutul Cultural Român. Între anii 2013-2016 a cântat în cadrul orchestrei Dinu Lipatti din Satu-Mare, iar din 2016 până în prezent este membru al Corului Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj-Napoca. Și-a modelat simțul pedagogic prin cei 5 ani petrecuți la catedra de suflători-percuție a Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca. În prezent, lucrează împreună cu alți profesori de flaut din țară, coordonați de Ana-Ioana Oltean Zehnder (Elveția) la o nouă ediție a metodei de flaut Flautino, singurul manual românesc contemporan pentru începători, prezent deja pe piață de 5 ani.
Amanda Snow

Dana Prejban

Vioară
Pasiunea pentru vioară începe încă de la 7 ani, când începe să studieze instrumentul în orașul Hunedoara. În perioada 2002-2006 a participat la mai multe turnee muzicale în Austria, Germania, SUA, colaborând cu diverse orchestre.A susținut recitaluri solo și în formații camerale (trio, cvartet).În 2010 a absolvit studiile de licență ale Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj, Facultatea de Interpretare Muzicală, clasa vioară prof.univ.dr. Casiu Barbu, iar în 2013 programul masteral în Pedagogie Muzicală.În etapa studenției a colaborat cu Opera Română și Opera Maghiară din Cluj.În aceeași perioadă se implică, pe partea muzicală, în organizarea și derularea turneelor corului de copii Continental Kids. A predat vioară și muzică de cameră în cadrul Liceului de Artă din Sibiu, obținând rezultate excelente în formarea elevilor, fiind apreciată atât de elevi cât și părinții acestora. În prezent este implicată în proiecte educative prin care urmărește conectarea celor mici cu lumea fascinantă și bogată a muzicii.
Tim Caroll

Naomi Gavriloni

Pian
Naomi Gavriloni a început studiul pianul în cadrul Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, unde a absolvit studiile liceale la clasa prof. Dragoș Mihăilescu. Și-a continuat studiile de licență la clasa prof.univ.dr. Daniel Goiți – pian; muzică de cameră – clasa lect.univ.dr. Marta Cîrlejan în cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Și-a îmbogățit cunoștințele muzicale participând la diverse cursuri de măiestrie a unor profesori și interpreți precum: Sukyung Shin – Coreea de Sud; Melinda Lee Masur – SUA; Andrew John Kosinski – SUA - compozitor cu care a avut colaborări camerale (prima audiție a lucrării "Two Scenes of Georgia" la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj- Napoca). A susținut recitaluri și a participat la concursuri (Olimpiada Națională de Muzică, concurs - festival euroregional „Alma Cornea Ionescu”, Sincretismul artelor – Barocul), în Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca și Sighetu Marmației. Și-a început cariera didactică în anul 2016, predând pian la Liceul Waldorf din Cluj-Napoca. În prezent este absolventă a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”, specializarea – pian, absolventă a modulului întâi de psihopedagogie și profesor al Școlii de Muzică FantasyNotes.

Conducerea școlii


Terry Barton

Adrian Burdețiu

Membru Fondator
Dragostea pentru muzică și dorința de a transmite mai departe următoarelor generații același sentiment l-au făcut pe Adrian Burdețiu să își urmeze studiile în cadrul Academiei de Muzică „Gheoghe Dima” din Cluj-Napoca, absolvind în 2017 studiile de licență la specializarea Dirijat Vocal-Simofinc, iar în 2019 studiile masterale la specializarea Compoziție-Muzicologie-Dirijat. În prezent desfășoară mai multe activități artistice precum dirijor-cor, membru al Corului de Cameră Cappella Transylvanica, profesor de Teoria Muzicii și Armonie la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” – Cluj Napoca și membru fondator al Școlii de Muzică FantasyNotes.
Terry Barton

Ciprian Nicola

Membru Fondator
Ciprian Nicola a absolvit atât studiile de licență cât și cele masterale în cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, specializarea dirijat simfonic. De-a lungul carierei sale didactice acesta a colaborat cu Asociația Music Camp și cu Grădinița Ținutul Soarelui, unde predă opționalul de Muzică și Mișcare. În prezent este profesor în cadrul Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca la disciplinele Cor și Orchestră, asistent universitar doctorand la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca în catedra de Istoria Muzicii și Teoria Muzicii, și membru fondator al Școlii de Muzică FantasyNotes.