Despre noi

Școala de muzică Fantasy Notes

Școala de muzică Fantasy Notes face parte din mediul privat al unităților școlare din comuna Florești. Scopul nostru este apropierea de muzică atât a copiilor cât și a tinerilor dornici de a învăța un instrument muzical precum: pianul, vioara, chitara, respectiv deprinderea unor tehnici de cânt vocal prin cursurile de canto muzică ușoară/tradițional.

Prin cursurile școlii noastre dorim să promovăm muzica și beneficiile acesteia în dezvoltarea copiilor. În comparație cu alte activități de natură intelectuală, muzica are beneficii semnificative în dezvoltarea cognitivă a copiilor, activându-se în același timp mai multe regiuni ale creierului, fapt care duce la o bună dezvoltare a acestuia. Fiind o limbă universală prin care ne exprimăm stări de spirit, emoții, dorințe, sentimente, muzica ne ajută să creem conexiuni unii cu alții prin intermediul unei mari varietăți de legături ale sistemului nervos.

Școala de muzică - Fantasy Notes - Florești

Profesorii școlii noastre sunt absolvenți ai Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și ai modulului
psiho-pedagogic, fapt care certifică calificarea profesională a acestora.

Profesori

Tim Caroll

Luana Barbuceanu

Pian
Născută pe data de 2 ianurie 1995, Luana Bărbuceanu a absolvit Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, continuând studiile de licență și de masterat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. A studiat pianul și acompaniamentul sub îndrumarea conf.univ.dr. Silvia Sbârciu, iar muzica de cameră alături de prof.univ.dr. Vera Negreanu. În decursul anilor, a participat la diferite concursuri și a susținut recitaluri și concerte în Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Craiova, Alba-Iulia, Arad, Satu Mare, etc. La dezvoltarea sa artistică au contribuit muzicieni consacrați, bucurându-se de îndrumarea acestora prin participarea la numeroase cursuri de măiestrie: Walter Krafft (Germania), Alexander Müllenbach (Luxemburg), Alessandra Torchiani (Italia), Ana Mirabela Dina (România), Ágnes Ratkó (Ungaria), Martin Sturm (Germania). Activitatea sa artistică a fost îmbogățită prin colaborarea cu Asociația Siebenburgen Opera și cu dirijori precum Carolina Karoli, Laurențiu Bischin și Ciprian Para, în calitate de acompaniator. Luana și-a început activitatea didactică în 2016, în cadrul programului Learn with Music Cluj, urmând ca în 2017 să predea pian și corepetiție la Școala gimnazială de muzică „Augustin Bena”, Cluj-Napoca. A participând alături de elevi la olimpiadă și la concursuri, câștigând numeroase premii.
Terry Barton

Iarina Mărgărit

Pian
Iarina Mărgărit a început studiul pianului la vârsta de 5 ani sub îndrumarea prof. Francisca Lupu. A absolvit Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov, iar în prezent este studentă la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Îi are ca îndrumători pe prof.univ.dr. Daniel Goiți – pian, conf.univ.dr. Silvia Sbârciu – acompaniament și prof.univ.dr. Vera Negreanu – muzică de cameră. De-a lungul timpului, Iarina a fost premiată în cadrul unor concursuri naționale și internaționale și a participat la diferite cursuri de măiestrie susținute de pianiștii Andreas Henkel (Germania), Mariusz Adamczak (Polonia), Adrian Suciu (Salzburg), prof.univ.dr. Corina Ibănescu (România). A susținut recitaluri în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” în Piața Festivalului în 2009 și 2011 și a concertat în calitate de solist alături de orchestra corpului profesoral la Casa Armatei din Brașov, în cadrul Festivalului „Musica Barcensis” împreună cu orchestra liceului din Brașov, iar în iulie 2016 a concertat alături de orchestra BraViz (Spania) sub bagheta dirijorului Radu Hamzea. De asemenea, a susținut recitaluri și ca acompaniator și ca membru al unor formații camerale. A fost membru al Fundației „Remember Enescu” alături de care a avut recitaluri la Câmpina, Ploiești și Brașov. Și-a început activitatea didactică cu scopul de a le face cunoscută și celor mici minunata lume a instrumentului ei de suflet, pianul.
Amanda Snow

Dana Prejban

Vioară
Pasiunea pentru vioară începe încă de la 7 ani, când începe să studieze instrumentul în orașul Hunedoara. În perioada 2002-2006 a participat la mai multe turnee muzicale în Austria, Germania, SUA, colaborând cu diverse orchestre.A susținut recitaluri solo și în formații camerale (trio, cvartet).În 2010 a absolvit studiile de licență ale Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj, Facultatea de Interpretare Muzicală, clasa vioară prof.univ.dr. Casiu Barbu, iar în 2013 programul masteral în Pedagogie Muzicală.În etapa studenției a colaborat cu Opera Română și Opera Maghiară din Cluj.În aceeași perioadă se implică, pe partea muzicală, în organizarea și derularea turneelor corului de copii Continental Kids. A predat vioară și muzică de cameră în cadrul Liceului de Artă din Sibiu, obținând rezultate excelente în formarea elevilor, fiind apreciată atât de elevi cât și părinții acestora. În prezent este implicată în proiecte educative prin care urmărește conectarea celor mici cu lumea fascinantă și bogată a muzicii.
Tim Caroll

Naomi Gavriloni

Pian
Naomi Gavriloni a început studiul pianul în cadrul Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, unde a absolvit studiile liceale la clasa prof. Dragoș Mihăilescu. Și-a continuat studiile de licență la clasa prof.univ.dr. Daniel Goiți – pian; muzică de cameră – clasa lect.univ.dr. Marta Cîrlejan în cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Și-a îmbogățit cunoștințele muzicale participând la diverse cursuri de măiestrie a unor profesori și interpreți precum: Sukyung Shin – Coreea de Sud; Melinda Lee Masur – SUA; Andrew John Kosinski – SUA - compozitor cu care a avut colaborări camerale (prima audiție a lucrării "Two Scenes of Georgia" la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj- Napoca). A susținut recitaluri și a participat la concursuri (Olimpiada Națională de Muzică, concurs - festival euroregional „Alma Cornea Ionescu”, Sincretismul artelor – Barocul), în Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca și Sighetu Marmației. Și-a început cariera didactică în anul 2016, predând pian la Liceul Waldorf din Cluj-Napoca. În prezent este absolventă a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”, specializarea – pian, absolventă a modulului întâi de psihopedagogie și profesor al Școlii de Muzică FantasyNotes.
Terry Barton

Tomoiagă Ana-Maria

Canto tradițional și muzică ușoară
Și-a început studiile muzicale la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, în cadrul secției de Canto Tradițional, sub îndrumarea prof. Cristina Covrig și prof. Dalia Ghișa. Își continuă mai apoi studiile la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, absolvind specializarea Muzică, respectiv modulul de folclor sub îndrumarea lect.univ.dr. Alina Stan. Este membră a Ansamblului de Muzică Tradițională Românească „Icoane” condus de prof.univ.dr. Ioan Bocșa. A câștigat numeroase concursuri de folclor: „Moștenitorii și Muguri de Tezaur” la Baia Mare, Premiul I „Viva la Musica” Zalău, Premiul Uniunii Artiștilor Interpreți de Folclor Muzical din România „Pană de Păun” Bistrița, Premiul II „Vreau să fiu mare vedetă” București Antena 1, Premiul I „Mândră floare de pe Iza”,Premiul pentru autenticitate „Strugurele de Aur” Alba-Iulia, Premiul I la Olimpiada Națională de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice Muzicale pentru clasele IX-XII, Premiul II „Festivalul Național al Cântecului de Cătănie” Cluj-Napoca.
Terry Barton

Nagy Robert-Andrei

Chitară
Nagy Robert-Andrei a început studiul chitarei clasice la vârsta de 12 ani, cu profesorul Kurta Béla, la Liceul de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe. Încă din primul an de studiu a participat la Olimpiada de Interpretare Instrumentală, caștigând premii la etapa locală și la cea județeană. A susținut concerte și recitaluri în orașele Sfântu Gheroghe, Covasna, Satu Mare și Cluj-Napoca. În prezent este student în cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la specializarea Chitară Clasică sub îndrumarea profesorilor Constantin Andrei și Beke István Ferenc. A participat la cursuri de măiestrie susținute de iluștri interpreți ai chitarei, precum Judicaël Perroy și Gabriel Bianco – Franța, Atanas Orkouzounov – Bulgaria, Alexis Muzurakis – Grecia, Girán Péter, Róth Ede și Csáki András – Ungaria, Liviu Georgescu, Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu și Tudor Niculescu-Mizil – România. Și-a început cariera didactică din dorința de a face cunoscute tainele acestui instrument și altora și de a-i iniția în minunata lume a muzicii.
Terry Barton

Carmina Bratu

Teoria muzicii
În curând...

Conducerea școlii


Terry Barton

Adrian Burdețiu

Membru Fondator
Dragostea pentru muzică și dorința de a transmite mai departe următoarelor generații același sentiment l-au făcut pe Adrian Burdețiu să își urmeze studiile în cadrul Academiei de Muzică „Gheoghe Dima” din Cluj-Napoca, absolvind în 2017 studiile de licență la specializarea Dirijat Vocal-Simofinc, iar în 2019 studiile masterale la specializarea Compoziție-Muzicologie-Dirijat. În prezent desfășoară mai multe activități artistice precum dirijor-cor, membru al Corului de Cameră Cappella Transylvanica, profesor de Teoria Muzicii și Armonie la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” – Cluj Napoca și membru fondator al Școlii de Muzică FantasyNotes.
Terry Barton

Ciprian Nicola

Membru Fondator
Ciprian Nicola a absolvit atât studiile de licență cât și cele masterale în cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, specializarea dirijat simfonic. De-a lungul carierei sale didactice acesta a colaborat cu Asociația Music Camp și cu Grădinița Ținutul Soarelui, unde predă opționalul de Muzică și Mișcare. În prezent este profesor în cadrul Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca la disciplinele Cor și Orchestră, asistent universitar doctorand la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca în catedra de Istoria Muzicii și Teoria Muzicii, și membru fondator al Școlii de Muzică FantasyNotes.