Despre noi

Școala de muzică Fantasy Notes

Școala de muzică Fantasy Notes face parte din mediul privat al unităților școlare din comuna Florești. Scopul nostru este apropierea de muzică atât a copiilor cât și a tinerilor dornici de a învăța un instrument muzical precum: pianul, vioara, chitara, respectiv deprinderea unor tehnici de cânt vocal prin cursurile de canto muzică ușoară/clasic.

Prin cursurile școlii noastre dorim să promovăm muzica și beneficiile acesteia în dezvoltarea copiilor. În comparație cu alte activități de natură intelectuală, muzica are beneficii semnificative în dezvoltarea cognitivă a copiilor, activându-se în același timp mai multe regiuni ale creierului, fapt care duce la o bună dezvoltare a acestuia. Fiind o limbă universală prin care ne exprimăm stări de spirit, emoții, dorințe, sentimente, muzica ne ajută să creem conexiuni unii cu alții prin intermediul unei mari varietăți de legături ale sistemului nervos.

Școala de muzică - Fantasy Notes - Florești

Profesorii școlii noastre sunt absolvenți ai Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și ai modulului
psiho-pedagogic, fapt care certifică calificarea profesională a acestora.

Profesori

Tim Caroll

Ara Pintican

Pian
Ara Pintican este absolventă a Colegiul de Arte din Baia Mare, specializarea pian, la clasa prof. Rodica Marc. În decursul anilor a participat la numeroase concursuri și festivaluri, cele mai reprezentative fiind: Concursul Piano Artis – Iași (2022), unde a câștigat premiul al treilea, Concursul Internațional de Pian Frederic Chopin (2021), Constanța Internațional Competition for Young Pianists (2020) și Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală - etapa națională București. A mai participat la concursuri și festivaluri de interpretare muzicala la secțiuna de muzica de camera în formații de două piane și pian și două viori. În prezent este studentă la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, specializarea Pian, la clasa prof. Daniel Goiti si Luca Pulbere. Pasiunea pentru muzică și dorința de a transmite mai departe tinerelor generații tainele acestui insturment au determinat-o pe Ara să devină profesor de pian și cadrul Școlii de Muzică FantasyNotes.
Terry Barton

Ramona Murariu

Flaut
Ramona a început studiul flautului la vârsta de 11 ani, la Colegiul de arte Regina Maria din Constanța. De acolo, a continuat studiul aceluiași instrument la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, sub îndrumarea d-lui prof.univ. Gavril Costea și doamnei conf.univ.dr. Liliana Cadar Manoleasa, prin absolvirea cursurilor de Licență și Master. În cadrul aceleasi instituții, a aprofundat interpretarea și structura muzicii franceze moderne pentru flaut prin obținerea titlului de Doctor in Muzică, sub îndrumarea prof.univ. Cristian Misievici. Ramona s-a perfecționat prin numeroase cursuri de măiestrie la care a participat – printre care cele susținute de Ana-Ioana Oltean Zehnder, Theo Wolters, Cristina Bojin și Mihaela Anica –, programe Erasmus Intesiv+ (Dijon 2013), turnee internaționale (China, Germania), cât și în cadrul rezidenței la Paris din 2014, oferită de Institutul Cultural Român. Între anii 2013-2016 a cântat în cadrul orchestrei Dinu Lipatti din Satu-Mare, iar din 2016 până în prezent este membru al Corului Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj-Napoca. Și-a modelat simțul pedagogic prin cei 5 ani petrecuți la catedra de suflători-percuție a Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca. În prezent, lucrează împreună cu alți profesori de flaut din țară, coordonați de Ana-Ioana Oltean Zehnder (Elveția) la o nouă ediție a metodei de flaut Flautino, singurul manual românesc contemporan pentru începători, prezent deja pe piață de 5 ani.
Amanda Snow

Dana Prejban

Vioară
Pasiunea pentru vioară începe încă de la 7 ani, când începe să studieze instrumentul în orașul Hunedoara. În perioada 2002-2006 a participat la mai multe turnee muzicale în Austria, Germania, SUA, colaborând cu diverse orchestre.A susținut recitaluri solo și în formații camerale (trio, cvartet).În 2010 a absolvit studiile de licență ale Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj, Facultatea de Interpretare Muzicală, clasa vioară prof.univ.dr. Casiu Barbu, iar în 2013 programul masteral în Pedagogie Muzicală.În etapa studenției a colaborat cu Opera Română și Opera Maghiară din Cluj.În aceeași perioadă se implică, pe partea muzicală, în organizarea și derularea turneelor corului de copii Continental Kids. A predat vioară și muzică de cameră în cadrul Liceului de Artă din Sibiu, obținând rezultate excelente în formarea elevilor, fiind apreciată atât de elevi cât și părinții acestora. În prezent este implicată în proiecte educative prin care urmărește conectarea celor mici cu lumea fascinantă și bogată a muzicii.
Bianca Mihai

Bianca Mihai

Pian
A început studiul muzicii în 2014, vioara fiind primul instrument studiat. Își continuă mai apoi parcursul muzical pe specializările pian și canto. Înființarea unei orchestre în orașul natal a valorificat talentul și implicarea Biancăi în muzică, acest lucru aducându-i timp de patru ani locul la pupitrul orchestrei în calitate de dirijor principal. Astfel a apărut dorința arzătoare de a-și contura un viitor în această direcție. Studiul pianului l-a început cu domnul László Várady în orașul natal, iar din 2018 a continuat sub îndrumarea doamnei profesoare asist. univ. dr. Ioana Grünner, având rezultate deosebite. Este membră a corului de cameră Cappella Transylvanica condus de către maestrul Cornel Groza, participând la numeroase concerte în sălile Filarmonicilor din țară. A participat la realizarea unor concerte educative pentru copii în cadrul Academiei Naționale de Muzică "Gheorge-Dima" din Cluj-Napoca, la numeroase concerte în cadrul unor coruri precum Consonantis și a susținut numeroase concerte simfonice, corale și vocal-simfonice în calitate de dirijor. În prezent, Bianca este absolventă a Academiei Naționale de Muzică "Gheorghe-Dima" din Cluj-Napoca, Specializarea Dirijat, sub îndrumarea domnului profesor Conf. Univ. Dr. Ciprian Para și a doamnei profesoare Conf. Univ. Dr. Mihaela Cesa-Goje, absolventă a modulului întâi de psihopedagogie și profesor de pian al Școlii de Muzică FantasyNotes
Tim Caroll

Grebleș Horia

Chitară clasică și electrică
A început studiul chitarei la vârsta de 12 ani, urmând ulterior cursurile Școlii Populare de Arte "Liviu Borlan" din Baia Mare, unde a absolvit la clasa profesorului Lucian Iluț. Își continuă mai apoi studiile la Colegiul de Arte din Baia Mare, sub îndrumarea profesorului Marinel Petreuș. În acest timp obține premii la diferite concursuri de chitară din țară, susține concerte atât pe cont propriu cât și ca membru al unor formații. În anul 2018 este admis la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima„ din Cluj-Napoca, la clasa profesorilor conf.uiv.dr. Constantin Andrei și lect.univ.dr Beke Istvan. În perioada studenției este membru al Bigg Dimm a'Band, în cadrul proiectului „100 pentru Romania” și concertează în orașe precum Sibiu, Cluj-Napoca, București și Suceava. În toată această perioadă participă la masterclass-uri cu distinși profesori de renume internațional, precum: Gabriel Guillen, Andras Csaki, Liviu Georgescu, Kato Arpad. În prezent este absolvent al Academiei Naționale de Muzică „Ghorghe Dima” și profesor în cadrul școlii FantasyNotes.
Terry Barton

Maria Voina

Canto și atelier muzical
Și-a început studiile muzicale la vârsta de 8 ani, urmând ca la 14 ani să devină elevă a Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia. A studiat canto clasic la clasa prof. Roxana Rusan timp de 4 ani, perioadă în care a participat la numeroase concursuri, printre care se numără Concursul Internațional de Interpretare Vocal-Instrumentală și Arte Vizuale „Sigismund Toduță” Deva, unde a obținut mențiunea I și Olimpiada Națională de Muzică, unde a fost premiată cu locul I la etapa județeană. În anul 2022 obține licența la specializarea Muzică din cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, fiind șefă de promoție, iar în prezent este studentă în anul I de Master, la specializarea Artă Muzicală și în anul IV la specializarea Canto clasic, la clasa prof. univ. dr. Ana Rusu. În cadrul facultății a participat la concertele corului Ave Musica, atât în calitate de coristă, cât și ca solistă. Pe lângă acestea, este absolventă a modulului de jazz al Academiei de Muzică și a modulului psihopedagogic atât la secția Muzică, cât și la secția Canto clasic. Și-a început cariera didactică în anul 2021, iar în prezent este profesor de canto și atelier muzical în cadrul școlii noastre.
Tim Caroll

Olivia Romaniuc

Pian și Ateliere Muzicale
Olivia Romaniuc începe studiul muzicii de la vârsta de 10, fiind absolventă a Colegiului de Artă "Ciprian Porumbescu", Suceava, specializarea Teoretică, în cadrul căreia a studiat flaut și pian tehnic. Dragostea pentru copii și muzică a fost motivul înscrierii la specializarea Pedagogie Muzicală și la modulul pedagogic de nivel I din cadrul Academiei Naționale de Muzică "Gheorghe Dima", Cluj-Napoca, pe care le-a absolvit ulterior, în vara anului 2020. În anul 2022 își finalizează studiile masterale în cadrul aceleași instituții, la specializarea Compoziție-Muzicologie-Dirijat și este profesor al Școlii de Muzică FantasyNotes.
Tim Caroll

Starciuc Maria

Canto
Maria și-a descoperit pasiunea pentru muzică la vârsta de 4 ani, activând timp de 10 ani în Ansamblul „Bujorul de Munte” din comuna sa natală. În anul 2015 începe cursurile de pian și canto în cadrul Clubului Copiilor din Vatra Dornei, unde i-a avut ca mentori pe prof. Vasile Moroșan și pe prof. Marian Proboteanu, devenind membră a trupei Nord Nord-Est alături de care a obținut premiul I, secțiunea soliști vocali, în cadrul concursului MUZRITM. În anul 2016 decide să își continue studiile la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, unde va studia canto Clasic la clasa prof. Subțirică Maria. Pe parcursul anilor de liceu a participat la diverse concursuri și recitaluri, fiind membră a corului Anima Mundi. În anul 2020 este admisă la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” atât în cadrul Facultății de Interpretare, specializarea Canto, la clasa conf.univ.dr. Ramona Coman (Eremia), cât și în cadrul Facultății Teoretice, specializarea Muzică. În același an debutează în musicalul „Best of Broadway” susținut de Opera Vox, iar în următorii ani participă la diverse spectacole organizate de către facultate dar și de către Casino Centrul de Cultură Urbană și Asociația Opera în lumea copiilor, printre care se enumeră: spectacolul caritabil Muzica Unește Suflete, Concert de Primăvară, O poveste de dragoste Mioritică. În anul 2022 urcă pentru prima dată, în calitate de solist , pe scena Operei Naționale din Cluj-Napoca în rolul Idei în spectacolul „Bal la Prințul Orlovski”, în cadrul proiectului Young Opera Stars. Dorința de a înpărtăși cunoștințele acumulate apare încă din timpul liceului fiind inspirată de profesorii și mentorii săi, fapt ce a determinat-o să urmeze cursurile Modulului Psihopedagogic atât la specializarea Muzică cât și la specializarea Canto Clasic. În prezent urmează cursurile modulului de Jazz, este membră a Corului de Cameră Cappella Transylvanica și profesor de canto în cadrul Școlii de Muzică FantasyNotes.
Terry Barton

Lița Elisabeta

Vioară
La vârsta de 8 ani a început să studieze vioara în cadrul școlii de muzică din Hunedoara, continuându-le la Liceul de Arte din Deva, iar mai apoi la Colegiul de Muzică Sigismund Toduță din Cluj-Napoca. Pe parcurs acestor ani de studiu a avut oportunitatea de a cânta în formații de muzică de cameră, orchestre camerale, orchestre simfonice cu care a și concertat în România, dar și în Germania, Estonia și Anglia: Bisyoc (European Intercultural Youth), ENGOP, Capella Juventa și Capella. În prezent este studentă în anul IV la Academia Națională De Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, specializarea Vioară și profesor în cadrul Școlii de Muzică FantasyNotes.
Tim Caroll

Ionuț Apopei

Canto muzică ușoară
A fost atras încă din adolescență de explorarea posibilităților de dezolvare a vocii. Începe studiul belcanto-ului în Italia, după care devine student al Academiei Naționale de Muzică „Gheroghe Dima” din Cluj-Napoca, specializarea Canto Clasic. Pe parcursul studiilor colaborează cu corul de cameră Cappella Transylvanica, corul Consonantis și Cvartetul Vocal Silo – unde ocupă poziția de tenor. După absolvire devine profesor al Școlii de Muzică FantasyNotes dorind asftel să împărtășească elevilor cunoștințele acumulate, să îi ajute în a-și dezvolta latura creativă, să exploreze împreună abilitățile vocale și să îi îndrume în frumoasa lume a muzicii.
Terry Barton

Petru Mazilu

Pian
Petru a început studiul pianului la vârsta de 13 sub coodonarea prof. Ingrid Ivan. Își continuă mai apoi studiile muzicale în cadrul Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba-Iulia, unde studiază trompeta la clasa prof. Marius Beteag. Deși își începe parcursul muzical destul de târziu, reușește să-și dezvolte rapid calitățile muzicale și să înțeleagă muzica într-un mod profund. Este mai apoi atras de sonoritățile ansamblurilor corale și instrumentale și începe să se preocupe de anumite aranjamente muzicale cât și de punerea în scenă a acestora, într-o manieră profesionistă. Petru își dorește ca persoanele cu care interacționează să înțeleagă muzica dincolo de partitură și să creeze cadrul ideal pentru dezvoltarea altora, astfel încât muzica să devină o activitate distractivă și relaxantă pentru cei care iau contact cu ea. În prezent este student al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca unde studiază Compoziție Muzicală și profesor de pian în cadrul Școlii de Muzică FantasyNotes.

Conducerea școlii


Terry Barton

Adrian Burdețiu

Membru Fondator
Dragostea pentru muzică și dorința de a transmite mai departe următoarelor generații același sentiment l-au făcut pe Adrian Burdețiu să își urmeze studiile în cadrul Academiei de Muzică „Gheoghe Dima” din Cluj-Napoca, absolvind în 2017 studiile de licență la specializarea Dirijat Vocal-Simofinc, iar în 2019 studiile masterale la specializarea Compoziție-Muzicologie-Dirijat. În prezent desfășoară mai multe activități artistice precum dirijor-cor, membru al Corului de Cameră Cappella Transylvanica, profesor de Teoria Muzicii și Armonie la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” – Cluj Napoca și membru fondator al Școlii de Muzică FantasyNotes.
Terry Barton

Ciprian Nicola

Membru Fondator
Ciprian Nicola a absolvit atât studiile de licență cât și cele masterale în cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, specializarea dirijat simfonic. De-a lungul carierei sale didactice acesta a colaborat cu Asociația Music Camp și cu Grădinița Ținutul Soarelui, unde predă opționalul de Muzică și Mișcare. În prezent este profesor în cadrul Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca la disciplinele Cor și Orchestră, asistent universitar doctorand la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca în catedra de Istoria Muzicii și Teoria Muzicii, și membru fondator al Școlii de Muzică FantasyNotes.